Publication •  08.08.2024

Corteva підтверджує своє лідерство на ринку насіння кукурудзи

Something went wrong. Please try again later...

Попри складнощі воєнного часу українські агровиробники продовжують інвестувати в передове насіння та засоби захисту, шукаючи шляхи отримання ефективних результатів

 

Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience продовжує зберігати темпи розвитку бізнесу в Україні та пропонувати агровиробникам інноваційні рішення, які дозволяють їм отримувати ефективні врожаї в умовах повномасштабної війни, розв`язаної росією. Зокрема, в 2023/2024 маркетинговому році Corteva підтвердила своє лідерство на ринку насіння кукурудзи за даними внутрішньої аналітики компанії. В другому кварталі 2024 року компанія збільшила органічні продажі насіння кукурудзи та соняшнику бренду Pioneer® на 20% та 9% відповідно порівняно з аналогічним періодом минулого року. Органічні продажі засобів захисту рослин у 2 кварталі 2024 року відносно 2 кварталу 2023 року зросли на 71%. При цьому глобальні органічні продажі та операційна EBITDA Corteva зросли протягом 2 кварталу 2024 року на 2%, до 6,2 млрд дол. США, та на 8%, до 1,9 млрд дол. США, відповідно рік до року.

Попри те, що повномасштабна війна триває вже третій рік, Corteva продовжує залишатися чи не єдиним великим гравцем на ринку ЗЗР та насіння, який вийшов з ринків росії та білорусі. «Corteva працює пліч-о-пліч з фермерами, розуміє складне становище, в якому вони опинилися протягом війни й постійно шукає можливості підтримати їх в складні воєнні часи та допомогти забезпечувати економіку України та продовольчу безпеку світу. Протягом сезону 2023/2024 Corteva була партнером програм Фонда Говарда Г. Баффета й Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), щоб допомогти фермерам провести осінню та весняну посівні кампанії. Спільно з фінансовими установами ми пропонуємо інструменти, які надають спеціальні умови кредитування або дотування, даючи доступ до ресурсів, що є ключовим для збереження прибутковості бізнесу, активно працюємо з виробниками прифронтових територій Сумщини, Запоріжжя, Донеччини, Херсонщини тощо», – зазначив Олександр Дмитрієв, керівник бізнесу Corteva Agriscience в Україні під час Медіа Клубу, який відбувся в київському офісі компанії 7 серпня 2024 року.

Війна продовжує змінювати аграрний ринок. Хоча загальні посівні площі в сезоні 2023/2024 лишаються на рівні попереднього, спостерігається перерозподіл площ між культурами. Зокрема,  зменшилися площі під зерновими на 6% через зниження цін на готову продукцію і, відповідно, низьку прибутковість вирощування. І, навпаки, через зростання цін на готову продукцію зросли площі під олійними – під соняшником на 2%, соєю на 11%, а також прогнозується збільшення площ під озимим ріпаком під врожай 2025 року. «Щоб забезпечити клієнтів якісним насінням та засобами захисту, враховуючи природно-кліматичні умови фермерських полів та технології, які вони прагнуть застосовувати, Corteva постійно удосконалює лінійку продуктів, яку пропонує українським сільгоспвиробникам. У 2024-2025 роках асортимент насіння кукурудзи налічуватиме 44 гібридів у всіх групах стиглості залежно від потреб аграрія, а соняшнику – 31 гібрид для різних технологій вирощування. Також ми плануємо вихід новинок засобів захисту рослин, в тому числі розширення біологічного портфелю продуктів, які допоможуть нашим клієнтам збільшувати ефективність господарювання», – сказала Олександра Бєлаш, керівниця відділу маркетингу Corteva Agriscience в Україні.

Важливою умовою отримання високих врожаїв за умови оптимального використання ресурсів є якраз використання сучасних гібридів та передових засобів захисту рослин. «Якщо оцінювати польовий сезон 2023/2024 року, то кліматичні зміни загострили проблеми захисту від шкідників та хвороб. І можна із впевненістю сказати, що цей рік є роком професійних фермерів, адже хороші результати спостерігаються переважно на полях, де використовували сучасні гібриди та сорти, не економили на захисті та враховували потребу рослин у живленні, а також дотримувалися елементарних правил чергування культур у сівозміні. Наші дослідження доводять, що застосування інноваційних традиційних засобів захисту дозволяє покращити результати з поля при тих самих або менших витратах, а інноваційні біологічні продукти дозволяють зменшити стрес, який рослини переживають при зміні кліматичних умов, та покращити їх живлення», – констатує Сергій Резніченко, керівник з агрономії та розвитку технологій Corteva Agriscience в Україні.

 «Наша компанія працює в прифронтовій зоні та постраждала від дій окупантів. Але ми продовжуємо працювати, розвивати бізнес і переконані – війна не є приводом відмовлятися від збалансованого та орієнтованого на інновації підходу до польових робіт. Працюючи разом з Corteva, маючи можливість постійно консультуватися з командою фахівців, ми впроваджуємо у себе нові підходи і використовуємо сучасні ЗЗР та насіння бренду Pioneer®. І результати не підводять – в 2023 році нам вдалося суттєво збільшити врожайність кукурудзи з 8 до майже 12 т/га», – ділиться досвідом Сергій Макуха, голова ФГ «Інтер-Агро-База». Агровиробник підкреслює, що аграрний бізнес має продовжувати працювати максимально ефективно, оновлювати виробництво та розвивати переробку, адже саме від його зусиль залежить продовольча безпеку країни.