Article •  19.12.2020

Куди прямує сільське господарство? Сталість як новий стиль ведення бізнесу

Something went wrong. Please try again later...
sergii_kharin
sergii_kharin

Глобальна продовольча безпека. Екстремальні погодні явища. Соціальні заворушення. Економічний власний капітал. І, звичайно, пандемія COVID-19 турбували світ протягом 2020 року, який наочно продемонстрував всім нам, яке велике значення в сучасному світі має системний, сталий розвиток. Що гонитва за швидким результатом, без орієнтації на створення міцного, спрямованого на розвиток громад та суспільства, підґрунтя, не дає можливості жити та розвиватися під час випробувань.

За прогнозами населення світу зросте до 9 мільярдів осіб у 2050 році. В умовах урбанізації, змін клімату, змін дієтичних вподобань, проблем зі шкідниками та хворобами рослин фермерам буде все важче задовольняти потреби в поживних продуктах харчування в достатній кількості — за розрахунками, доведеться збільшити глобальний обсяг виробництва на 70% протягом наступних 30 років.

Але зараз проблеми стають ще глибшими. За даними Світового банку, економічний вплив пандемії COVID-19 може загнати близько 100 мільйонів осіб у ​​крайню бідність. Високий рівень безробіття, втрати доходів та зростання витрат на їжу ставлять під загрозу доступ до продовольства людей як у розвинених країнах, так і в країнах, що розвиваються. Подумайте про це: з моменту розповсюдження COVID понад 1 мільйон осіб загинуло від пандемії. Водночас понад 7 мільйонів осіб померли від голоду, говорять дані Всесвітньої продовольчої програми. Причому лише за минулий рік у світі накопичилось 1,3 мільярда метричних тонн харчових відходів. Їх було б достатньо для того, щоб прогодувати два мільярди осіб.

Центральна роль сільського господарства у функціонуванні суспільства в умовах пандемії була підтверджена урядами багатьох країн. Але що може зробити галузь, щоб створити більш продуктивну, здорову, стійку та безпечну глобальну систему харчування? Про це керівник бізнесу Corteva Agriscience в Східній Європі Сергій Харін розповів у спеціальному випуску журналу НВ «Світ у 2021», створеному за ексклюзивною ліцензією британського тижневика The Economist.

Детальніше за посиланням.